15 червня 2023

Заява про підтримку українського народу від профспілки NLF

Норвезька профспілка машиністів прийняла та оприлюднила заяву про підтримку українського народу, яку ми пропонуємо вашій увазі у їх (авторському) перекладі.

Заява про підтримку українського народу!

Зранку 24 лютого 2022 року російські війська напали на сусідню країну, Україну. Ця війна і надалі продовжує нищити український народ.

З початку війни NLF засудив російське вторгнення. Ми закликали як російських, так і українських профспілкових друзів боротися проти війни і вимагати мирного вирішення вторгнення. Важко не думати про наших українських колег, які у воєнний час не мають іншого виходу, окрім як «робити те що вміють найкраще».

Під час воєнного стану наша роль машиністів стає частиною національної готовності захисту своєї країни. Ми не можемо просто спакувати наші валізи та втекти, ми мусимо виконувати нашу роботу коли бомби і гранати вибухають під час виконання рейсів. На даний час це є повсякденним життям, з яким зараз стикаються наші українські колеги.

NLF відразу на початку вторгнення надіслала заяву про підтримку наших колег в Україні.

Але підтримка на аркуші паперу швидко переросла у залізничну солідарність, яка не обмежується фізичними кордонами.

Ініціатива з низів, наших членів, у нашій власній профспілці закінчилася фізичною поїздкою до Львова, де валізи з 217 шумопоглинаючими берушами були передані Вільній профспілці машиністів України, які вони потребували.

Міжнародна солідарність завжди повинна бути опорою профспілкового руху. Профспілковий рух тут у країні має добрі традиції щодо налагодження зв'язків з колегами в інших країнах.

Цим NLF приєднується до гордої та важливої традиції. Робітники різних країн ніколи не повинні переставати підтримувати один одного, незважаючи на кордони!

NLF буде продовжувати активну підтримку українських машиністів. Ми також закликаємо інші профспілки та конфедерації активно підтримувати своїх колег в Україні.

NLF каже ні цій війні, яка суперечить міжнародному праву і вимагає негайного припинення бойових дій!

Повна підтримка та солідарність з українським народом та обіцянка нашим українським колегам залишатися на зв’язку та продовжувати нашу солідарну роботу!

З повагою,

Norsk Lokomotivførerforbund

Норвезька профспілка машиністів