13 лютого 2023

Міжнародна співпраця транспортних профспілок у подоланні наслідків війни в Україні

З 18 по 20 січня 2023 року представники ВПМУ приймали участь в зустрічі з представниками європейських транспортних профспілок, які входять до міжнародних профспілкових об'єднань ITF - International Transport Workers' Federation та ETF - European Transport Workers' Federation

Організатори зустрічі - Профспілка робітників морського транспорту України - ПРМТУ.

Окрім представників Вільної профспілки машиністів України участь у заході також приймали представники Профспілка залізничників і транспортних будівельників України .

Зустріч проводилася з метою проведення аналізу тієї допомоги, яку вже надали (з початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну) ці міжнародні профоб'єднання, визначення планів подальшої підтримки та допомоги транспортників зі всього (демократичного) світу.

Представники українських профспілок розповіли своїм європейським колегам про героїзм українців та (зокрема) транспортників у боротьбі з російським агресором, подоланням наслідків злочинних ударів по цивільній інфраструктурі, проблемами, з якими стикаються члени профспілок.

Представники Президії Вільної профспілки машиністів України надали пропозиції своїм європейським колегам щодо подальших форматів їх підтримки та солідарності профспілок на шляху поглиблення євроінтеграційних процесів.

Чисельні факти, які були наведені українською стороною на протязі тривалого обміну думками, дозволили європейським колегам осягнути жах та злочинність дій агресора, необхідність підтримки українських колег в їх боротьбі за захист демократичних цінностей, ідеалів профспілкового руху, тяжкій праці та виживанню в умовах катастрофічних руйнувань цивільної та транспортної інфраструктури.

На нашу думку, результатом цього обговорення та проведених дискусій стало те, що офіційна «миролюбна» позиція представників ITF та ETF суттєво змінилася та наблизилася до позицій українських профспілок щодо оцінки ситуації яка склалася після початку загарбницької війни росії проти України.

Посилання на новину на сайті ITF - https://www.itfglobal.org/en/news/ukraine-solidarity-strengthened-conflict